Allen Coliban, primarul ales al Brașovului, pe lângă faptul că nu are proprietatea termenilor pe care-i scoate pe gură în legătură cu administrația publică, și care în general dă dovadă de comportamente care nu au nimic de-a face cu verticalitatea politică, a mai dat o „dudă” conform consilierului local Pamela Maria Diaconu ( PNL ).
Aceasta informează prin intermediul unei postări pe Facebook încă o „ faptă de arme” a primarului, care una zice și alta face, trăind cu senzația că poate curba adevărul și realitatea cum vrea el.
Practic, conform postării, în ceea ce privește acordul consilierilor locali în legătură cu achiziția imobilelor din proprietatea CET Brașov, acest acord a fost dat după ce Coliban „ și-a luat angajamentul atunci în fața Consiliului Local Brașov, ca oferta de cumpărare pe care urma să o prezinte Adunării Creditorilor societății CET Brașov S.A. să prevadă că plata prețului imobilelor să se realizeze eșalonat în 4 ani, sau în cel puțin 3 ani de zile”.
Ori, atenție, ce apare în Buletinul Procedurilor de Insolvență? Mare atenție! Apare faptul că
„ în data de 29.12.2021, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor, a fost acceptată oferta emisă de Primăria Municipiului Brașov, urmând ca plata prețului total oferit de circa 16 mil de euro să se realizeze în tranșe, respectiv : 60% până la sfârșitul lunii iunie a anului curent iar diferența până la 30.06.2023 …..”.
Adică Coliban avea mandat să propună și negocieze o plată pentru respectivele imobile eșalonat în 4 ani, sau în cel puțin 3 ani, și din alte surse aflăm că Primăria Brașov s-a angajat să efectueze plata mult mai repede „ respectiv : 60% până la sfârșitul lunii iunie a anului curent iar diferența până la 30.06.2023 …..”.
Bun. Perfect. Să zicem că l-au prins pe Coliban la înghesuială, nu știa să negocieze dar îl arde buza să facă achiziția, și a dat-o la prosteală, gândindu-se că urmează ședința de buget și vede el cum face.
Numai că, atenție, va trebui să se pună la masă și să se tocmească pe bugetul respectiv cu PNL-ul și PSD-ul. Care zău, nu știu dacă o să pună „ botul” la tânguirile colibănești. Pentru că omul nostru o arde pe combinație și manipulare de zici că aia a făcut toată viața lui.
Concluzionând – o dă iară la prosteală.
Postarea originală consilierului local Pamela Maria Diaconu
„ În data de 23.12.2021, la inițiativa domnului Primar Allen Coliban, Consiliul Local al Municipiului Brașov, se întrunea într-o ședință extraordinară, pe ordinea de zi a ședinței, aflându-se un singur proiect, respectiv proiectul de hotărâre privind aprobarea formulării ofertei, respectiv a achiziționării în caz de acceptare, a imobilelor proprietatea CET Brașov S.A., aflată în procedură de faliment.
În concordanță cu draftul de proiect dar și cu discuțiile purtate pe marginea proiectului de hotârâre, împreună și cu departamentul economic din cadrul UAT Brașov, domnul primar și-a luat angajamentul atunci în fața Consiliului Local Brașov, ca oferta de cumpărare pe care urma să o prezinte Adunării Creditorilor societății CET Brașov S.A. să prevadă ca plata prețului imobilelor să se realizeze eșalonat în 4 ani, sau în cel puțin 3 ani de zile.
În lipsa oricărei informări din partea domnului primar pe acest subiect, după data de 23.12.2021, aflu consultând Buletinul Procedurilor de Insolvență, că în data de 29.12.2021, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor, a fost acceptată oferta emisă de Primăria Municipiului Brașov, urmând ca plata prețului total oferit de circa 16 mil de euro să se realizeze în tranșe, respectiv : 60% până la sfârșitul lunii iunie a anului curent iar diferența până la 30.06.2023 …..
În concluzie, deși toți consilierii locali, am fost asigurați că suma reprezentând prețul imobilelor se va achita de către Municipiul Brașov în minim 3 ani, maxim 4 ani, domnul Primar și-a asumat în realitate în fața creditorilor, să plătească 16 milioane de euro din bugetul local într-un an jumătate, din care aproape 10 milioane de euro, trebuiesc plătite în aproximativ 6 luni.
De reținut este că achiziția nu s-a realizat încă, valorificarea activelor CET S.A. urmând a se realiza într-o ședință de supraofertare, prin negociere directă ( ceea ce înseamnă că prețul ar putea crește) ședință care va avea loc într-un termen de 30 de zile de la data publicării anunțului de supraofertare.
Date fiind condițiile acceptate în mod exclusiv de către domnul primar, până în prezent, mă întreb ce se va întâmpla cu proiectele cu adevărat urgente pentru comunitatea brașoveană? Când și ce soluții va găsi domnul primar pentru problemele legate de lipsa locurilor la creșe și grădinițe, infrastructură educațională, poluarea orașului, problemele legate de trafic, lipsa parcărilor, și cum se va resimți în bugetul autorității acest angajament de plată pe care domnul primar și l-a luat ?
În această perioadă de profunde încercări, când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm cum va fi mâine, când stabilitatea și coerența ar trebui să fie cuvintele de ordine, transparența și prudența din partea domnului primar, există doar la nivel declarativ…
Puteți verifica cele declarate de domnul primar, la minutul 7:57, în ședința Consiliului Local accesând următorul link” ( link sedintă – )
Dan VÂJU
#InformatiaBrasovului
informatiabrasovului.ro