Cum să ai peste 2000 de angajați în subordinea Primăriei Brașov și orașul să arate atât de rău ?

primaria brasov

Constat aproape zilnic faptul că Facebook-ul este pur și simplu invadat de plângeri din partea cetățenilor din Brașov la adresa municipalității. Cetățeni care consideră pe bună dreptate că vinovatul principal de starea insalubră în care se află orașul este chiar primarul municipiului.

Mai mult, subprefectul Lucian Pătrașcu ne reamintește ( asta în cazul în care am uitat) faptul că Allen Coliban „ semnează” ștatele de plată pentru 2000 ( două mii) de angajați. nu numai din primărie, ci și din companiile subsidiare municipalității.

Dar să vedem ce are de spus Lucian Pătrașcu despre aceste lucruri

„ Primăria Brașov și companiile subsidiare ce țin de aceasta se află în TOP 5 al Județului Brașov în ceea ce privește numărul de angajați. Această structură administrativă numără peste 2000 (două mii) de persoane angajate. Să spunem că acest lucru nu ar fi o problemă pentru că un municipiu de talia Brașovului are nevoie de oameni dedicați și performanți pentru a-și duce la îndeplinire misiunea din punct de vedere administrativ. Dar în momentul în care ne uităm la cheltuielile suportate de către cetățeni ale acestui aparat bugetar, și le așezăm în oglindă cu realizările și „performanțele” acestuia, rezultă un management defectuos și o cheltuială masivă de fonduri bugetare.

Acest lucru se întâmplă deoarece actualul primar al Brașovului, Allen Coliban, se află într-o postură ale cărei cerințe sunt prea mari pentru capacitățile sale. Coordonarea unui aparat atât de vast și de complex necesită o bună viziune, claritate, implicare și transparență decizională. Și bun simț!

În plus, față de toate acestea, nu există asupra acestor entități coordonate de Primăria Brașov acea presiune dată de piața concurențială. Pentru că dacă această presiune ar exista, întreg eșafodajul s-ar prăbuși extrem de repede.

Există în orașul nostru antreprenori care dețin companii cu 10, 20 de angajați care nu dorm noaptea căutând soluții pentru plata salariilor și a impozitelor. Și acest lucru se întâmplă în timp ce avem un aparat administrativ gigantic, dar care nu are o problemă cu plata salariilor deoarece acestea sunt plătite de la buget.

Dacă tu, ca administrație publică locală, nu ești în stare să astupi o groapă în asfalt, să tunzi iarba, să repari mobilier stradal sau să te ocupi de curățenie, atunci cum putem să avem încredere că proiectele mari ce sunt propuse, vor fi puse în plan și vor funcționa.

Plătim taxe și impozite. Foarte bine! Dar ce primim de la administrația locală în schimbul banilor câștigați cu greu? Dezinteres fățiș, incompetență și servicii ce lasă de dorit.

Și dacă sarcinile uzuale, simple ce țin de administrația publică locală, sunt executate ineficient și iresponsabil față de cetățeni, ce pretenții putem să avem în ceea ce privește dezvoltarea municipiului?

Lucian Patrașcu

Subprefectul Județului Brașov

Președintele Organizației Municipale a PSD Brașov”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *