Risipă și sfidare pe bani publici la Compania Apa Brașov!

compania Apa Brasov 1 1

Risipă și sfidare pe bani publici la Compania Apa Brașov!

După ce luni am prezentat salariile și averile conducerii Companiei Apa Brașov, azi vom face public suma pe care o încasează lunar membrii Consiliului de Administrație al Companiei Apa Brașov, indiferent dacă participă la o ședință sau două.

Potrivit declarației de avere a administratorului public al Consiliului Județean Brașov, Daniel Gligoraș( declarație ce nu se regăsește pe site-ul Companiei Apa sau al Consiliului Județean, așa cum ar fi normal și transparent) numai în 2021, pe lângă salariul lunar net de aproximativ 12.000 de lei, acesta a mai încasat de la Compania Apa suma de 55.363 lei, adica undeva la 4600 lei pe luna. O sumă enormă și pentru un român care lucrează o lună zi de zi și tot nu încasează atât. Gligoraș deține un teren agricol, o casă de locuit și un apartament. De precizat că Gligoraș Daniel a ajuns la Consiliul Județean pe filiera Râșnov.

Tot pe aceeași filieră a ajuns și directorul economic Agafiței Gabriela. Potrivit declarației de avere(tot pe site-ul ANI găsită), Agafiței figurează cu vreo 3 terenuri de câteva mii de metri pătrați, o casă de locuit la Râșnov, spații comerciale, un apartament de 157 mp, o altă casă de locuit, două autoturisme, 116.196 lei venit anual de la Consiliul Județean, adică 9600 de lei lunar. De la Compania Apa a încasat suma de 55.353 lei(4600 lei lunar).

Cam așa își rotunjesc veniturile angajații de la stat, sunt trimiși de cele mai multe ori politic în instituții pentru a mai încasa mii de lei lunar pe spatele brașovenilor, chiar daca managementul lasă de dorit, iar noi avem dovada(comunicatul DSP, străzile inundate, canalizările sub orice critică, apa scumpă, mâlul care a curs de multe ori la robinete).

Cât despre managementul Companiei Apa, acesta se vede cu ochiul liber când plouă sau s-a văzut când DSP a anunțat brașovenii că apa de la robinet nu este potabilă. Dar aceste aspecte nu sunt o problemă pentru Agafiței, Gligoraș sau Dicu, oameni instalați acolo de șefii Consiliului Județean și ai Primăriei Brașov.

Interesant este că aceste averi sunt realizate(case, apartamente) din veniturile de la stat. Oare câți dintre românii care lucrează în mediul privat își permit să cumpere atâtea proprietăți din salarii?

Text preluat din publicația Transilvania365

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *