Operațiunea MOV (miel, ouă, vin) vs. înzestrarea armatei și a serviciilor de informații din România

patriot

               Ne mai simțim în siguranță în România?/ De ce nu sunt bani la buget? Pentru că ANAF și Vama în loc să stea călare pe marii contribuabili care fac inginerii financiare după care fac eșalonări la plata taxelor și impozitelor, se ocupă de coafeze, frizeri și comercianți on-line/ Marii contribuabili sunt „scutiți” de controale fără un motiv clar/ Unde sunt banii pentru înzestrarea armatei și a serviciilor de informații?/ ANAF și Vama desfășoară zilele acestea operațiunea MOV (miel, ouă, vin) în loc să controleze marii contribuabili datori bugetului de stat/ Bonus la final – Iohannis ar fi spus un banc după conferinței de presă de la Seul – bancul cu rața

Se face că apare în spațiul public o informație conform căreia un audit de conformitate al Curții de Conturi evidențiază faptul că Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) sfidează deciziile Curții de Conturi și refuză să facă controale fiscale generalizate la un grup de firme care practica evaziunea fiscală la scară mare. Mai mult, controalele inspectorilor ANAF au fost direcționate spre firmele cu risc fiscal mic, evitându-se adevărații evazioniști.

               „În auditul de conformitate la  Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul ANAF, Curtea de Conturi ANAFa constatat că instituția nici nu s-a sinchisit să execute decizia de control fiscal la un grup de firme cu indicii clare de evaziunea fiscală gravă. Spre stupefacția Curții de Conturi, ANAF a delegat atribuțiile de control la aceste firme, fără a se efectua vreo verificare, și a preferat să execute un ordin al unei firme austriece, care cerea verificarea altor 43 de firme, cu risc fiscal scăzut.” link aici .

               Păi și ce voia Curtea de Conturi? „Curtea de Conturi ceruse efectuarea unei analize de risc aprofundate care să vizeze îndeplinirea obligațiilor fiscale de către contribuabilul SC Rotact Bev SRL,  precum și de către partenerii comerciali ai acestuia, având în vedere un cuantum extrem de ridicat al obligațiilor fiscale neachitate de către SC Rotact Bev SRL (perioada 2018-2022) – în sumă totală de 238.423.808 lei, achiziția respectiv livrarea unor volume mari de produse sau servicii cu un număr restrâns de parteneri comerciali din România și Bulgaria, participarea asociaților/administratorilor într-un număr mare de societăți comerciale (de ordinul zecilor), cu schimbarea frecventă a structurii acționariatului respectiv a conducerilor acestor societăți comerciale, o furnizarea unor contragaranții pentru obținerea unor scrisori de garanție emise de IFN-uri pentru obținerea unor eșalonări importante la plata obligațiilor fiscal și existența unor indicii rezonabile de participare într-un posibil circuit de evaziune, cu implicații majore asupra economiei bugetare.”

În traducere liberă sună cam așa. O companie desfășoară cu puțini angajați o serie mare de activități comerciale ce implică și operațiuni de import – export intracomunitar. Când e să plătească taxe și impozite Statului Român, compania solicită o reeșalonare la plată, care e și aprobată. Și circul merge mai departe. Numai că acționariatul se tot schimbă. Și, bănuim noi, se va schimba până în conturi nu vor mai fi bani deloc și acționariatul va fi format din oameni fie internați la psihiatrie, fie oameni ai străzii. În orice caz, personaje care nu pot răspunde cu averea pentru datoriile acumulate la bugetul de stat.

E asta o țeapă clasică? E! E dată această țeapă cu ajutorul instituțiilor abilitate să facă controale? E! Interesează pe cineva că bugetul de stat nu încasează? Nu! Scapă marii evazioniști de efectul coercitiv al legii? Scapă!

               Păgubitul? Statul Român! Adică ciuciu bani pentru înzestrarea armatei și serviciile de informații. Ne simțim în siguranță?

               Și pentru că acest caz nu este singular, mai venim cu ceva exemple de instituții ale Statului Român cu atribuții de control care se fac că nu înțeleg cum funcționează lucrurile.

Ia să vedemAutoritatea Vamală Română (AVR) a înregistrat venituri de 0 lei din digitalizare pentru luna martie, potrivit Vama Constantainformațiilor Profit.ro, deși avea prevăzut în programul de colectare a veniturilor bugetare să aducă la buget 500 de milioane de lei la categoria “Venituri suplimentare încasate din digitalizare”, pentru care a fost creată și o rubrică specială în raportările privind execuția bugetară. Profit.ro a scris anterior că Vama trebuie să aducă la buget în acest an venituri de 5,5 miliarde de lei din digitalizare, iar ANAF alte 5 miliarde de lei. Ministerul Finanțelor a avertizat încă de la construirea bugetului că veniturile din digitalizare nu sunt certe și includerea lor în buget reprezintă un risc major pentru deficit.” link aici.

Nu-i așa că e bine și frumos? Eventual și cald la vară? Pentru că instituțiile nu au nici o gară cu proiecțiile bugetare, asta în timp ce angajații sunt plătiți regește, și, bănuim noi, mai și produc solid pe lângă? Asta în dauna Statului Român!

Și asta în timp ce Guvernul se cam plânge pe la colțuri că nu sunt bani! Bine, public iese prim-ministru cu vena umflată la tâmplă și spune că suntem efectiv în creștere economică abruptă, galopantă, cresc salariile inclusiv cel minim, cresc și pensiile, și exporturile. Sunt bani! Sunt bani care de fapt nu sunt! Sunt bani doar pe hârtie.

               ANAF nu-și face treaba, Vama nu-și face treaba!

               Și asta pentru că nimeni în țara asta nu ține cont de mobilitatea funcțiilor publice de conducere. Nu crești gradul de colectare a taxelor și impozitelor, nu ai activități reale de depistare a evaziunii fiscale și a contrabandei, nu te ocupi de eliminare a corupției, și toate acestea din funcție de conducere, pleci pe alte zone, însemnă că fie ești incapabil, fie ești „pe mână” cu băieții. Se practica în tot spațiul UE mobilitatea funcțiilor publice de conducere – în Vamă, Administrații Fiscale, servicii de informații, (conducătorii zonali, regionali, nu pot rămâne pe funcții, mai mult de 3-4 ani dacă se constată scăderea eficacității activității lor, se pot roti pe aceeași funcție, sau funcții inferioare, din 6 in 6 luni).

               La noi? La noi e ca la balamuc. Te-a ajutat Ăl de Sus să ai neamuri unde trebuie? Te-ai calificat pentru un post călduț la stat, fără mare stres și mari obligații, cu opțiuni de combinații, șpăguță și avansare. Îți faci treaba, nu-ți faci treaba, leafa merge înainte. PE VIAȚĂ! Mai întorci capul, te mai faci că nu vezi, toate bune și cald la vară. Sau cum zicea Băsescu – statul paralel. E cumva concurență pe posturi, ai criterii de succes, ai obiective de îndeplinit? Nu prea. Nu interesează pe nimeni asta. Principalul e să stai lipit de scaun, să faci minim de efort, să pleci odihnit de la muncă, și să câștige cine trebuie să câștige. Viață liniștită de bugetar!

               Vorba aia – slujbă la stat!

               Și din când în când să mai pice în plasă câte ceva.

               Să dăm câteva exemple de maximă eficiență din partea autorităților. După care să ne întrebăm de ce nu înzestrăm armata, de ce nu sunt bani pentru serviciile de informații, de ce nu avem autostrăzi, spitale, școli, de ce sunt subțiri bugetele.

               Prima.Tone de brânză, confiscate de ANSVSA! ”Brânza de oaie era, de fapt, de vacălink aiciCitămSe pare că fenomenul falsificării pe piața brânzeturilor este unul extrem de răspândit, arată datele controalelor efectuate la începutul acestui an de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Peste 17 de tone de brânză au fost confiscate de către inspectorii autorității.” Asta o lăsăm așa, explicăm mai încolo care e treaba și ce n-au văzut/ înțeles/ depistat autoritățile vieții.

                 A doua. „Cum a fost scos din țară „un Zamolxe de patrimoniu” pentru o mită de 300 de euro. Frăția româno-maghiară a șpăgilor din Vama Nădlac” link aici. Cităm „Un inspector antifraudă și 22 de polițiști de frontieră angajați la Vama Nădlac au fost trimiși în judecată de DNA pe parcursul lunii martie 2024 pentru fapte de corupție. Rechizitoriul studiat de Libertatea arată că una dintre acțiunile anchetate vizează scoaterea din țară a unei statuete a lui Zamolxe, considerat zeul suprem al dacilor.” Asta ca să înțelegem faptul că vămile terestre sunt șvaițer, trece cine vrea și cine dă. Dă la băieți ca să aibă și ei!

               Dar să revenim la brânză.

BranzaUmblă un zvon, pe la nivelul călcâielor când e umbră, că pe la vecinii noștri bulgari se face o brânză bună de te lingi pe degete. Inclusiv pe cele de la picioare. Și că spre România, prin vămile Giurgiu și Constanța intră lunar doar vreo 200 de tone. Afacere bună de tot. Numai că această brânză nu prea are legătură cu laptele. Și că fabricile respective din Bulgaria, din zona Schumen, ar cam fi ilegale. Și că brânza ar cam conține ulei de palmier. Vorba dacului – brânză, mânz, viezure, varză. În dacă oare cum se numea uleiul de palmier?

Ne poate lămuri cineva dacă informația e reală? Vorba aia – ce ne dă oaia nouă? Lapte, carne, brânză, ouă. Și ulei de palmier.

               Totuși e bine de tot că urmează să intre tare ANAF în coafeze, bărbieri și vânzători pe internet. Acolo e miezul evaziunii fiscale din România. link aici

               Bun. Să vedem acum legătura dintre brânza de oaie care de fapt e de vacă, și care e posibil să conțină ulei de palmier, obiecte de patrimoniu care „zboară” din țară și evaziunea produsă de coafeze și frizeri.

               Ineficiența instituțiilor! Pentru că indiferent de ce anume li se trasează ca sarcini de serviciu, indiferent de ce anume documentează SRI, SIE, DGIA, DGA, DNA, DOS, DIPI și nu numai, factorul politic NU ține seamă de informări și instituțiile cu atribuții de control se fac că nu există. Informările! Da, exact, li s-a părut.

                Să nu-i deranjăm la serviciu! Vorba unui răsfățat al sistemului, care zicea în oglindă că doar acum n-o să-și controleze fostul șef care între timp i-a devenit subaltern, când e cazul de ceartă între niște băieți care vor să controleze un port.

                Parcă-l și vedem a vorbind singur, justificându-se – „Că doar n-o să-i controlăm acum ca să vedem cum au construit unii abuziv dane portuare și au țepuit bănci de prin Transilvania. Și nici ca să vedem pe unde s-au scurs paralele din operațiunea ,,Bani negri pentru un partid”. Acum nu ne băgăm noi între servicii ca să iasă circ că venim noi cu controlul, că poate trebuie să punem sechestru și țipă după aia grupul de la Cluj, țipa și Coldea, țipă și banca care a dat șpaga. Țipă toți, mai bine stăm la cutie, ne facem că nu există. Bine, noi credeam că o să țipe DNA-ul, dar n-a fost să fie că s-au înțeles băieții între ei. Numai noi lipseam din combinație…”

Și acum, că ne-am distrat întrebăm – Unde sunt banii pentru înzestrarea armatei? Dar pentru serviciile de informații? Păi nu sunt! Sau sunt, dar pe hârtie. Ne simțim în siguranță!

Ce fac oamenii ăștia care au jurat cu mâna pe Biblie se numește asta generic – subminarea economiei naționale? Când tu, ca instituție sesizată atât de serviciile de informații care au documentat, cât și de presă, că prin țara asta e mai rău ca pe vremea lui Papură Vodă, că fiecare face ce vrea, că pleacă obiecte de patrimoniu, că colcăie drogurile, că a ajuns contrabanda regulă și nu excepție în schimburile comerciale, tu ca instituție te ocupi de operațiunea MOV ( miel, ouă, vin pentru Paște), în loc să te duci în control, să stârpești ilegalitățile și să pui în vedere contribuabililor să-și plătească taxele și impozitele ca în orice stat civilizat.

Anaf la mare 2               Păi nu poți să faci asta dacă faci așa cum au inspectorii de la ANAF detașați pe litoral care o ardeau la șpriț și plajă în loc de controale și amenziȘpriț până târziu în noapte, mic dejun, scurtă ședință, cafea/gin, plajă-program de voie, o oră pe teren, prânz, plajă-program de voie, cină și de la capăt pare să fie programul zilnic al inspectorilor ANAF din țară, delegați în perioada verii, în condițiile în care sunt, teoretic, supravegheați de marii superiori.” – link aici .

Controlăm și noi marii contribuabili suspectați de evaziune, de până și soft-ul ANAF ascunde sumele, sau o ardem pe paranghelii pe banii instituției ca să facem să fie bine, să nu fie rău. La toată lumea! Că miroase a trai pe vătrai de iau toate alea de fericire.

Că dăm îl ele ca la păcănele (în scris prin articole)! Reamintim de Takida, Callatis și alte companii, care bănuim că îndeasă prin Anaf la marebuzunare bani pe care ulterior îi trimit prin paradisuri fiscale, ele ocupându-se cu transferul de acțiuni dintr-o parte în alta cu viteza luminii, fără să mai aștepte Consiliul Concurenței să se exprime. Uite banul, dă banul, ia banul, uite acțiunea, uite acționarul, unde-i acționarul, de ce vorbește rusește acționarul, aoleu ce-am făcut. link aici

Aici facem o paranteză! Mare!

              Se face că luni, în 22 aprilie 2024, o trupă de băieți care au legături puternice cu Ilar Șor, Plahotniuc, Păpușoi și alți băieți deștepți lipiți de ideologia și portofelul Rusiei au fost reținuți pe Aeroportul din Chișinău, ei venind de la Moscova. În bagaje la controlul vamal, stupoare – sume mari de bani în numerar – link aici . Sume care au fost confiscate.

             Dar asta nu e tot! Tot luni în 22 aprilie 2024, altă trupă de băieți făceau aceeași chestie venind de la Istanbul via București cu Aeroport Chisinaudestinația Chișinău.  Cum ar veni, au făcut escală la București. Ei aveau asupra lor sume mari de dolari în numerar. De unde erau banii grupului venit din Istanbul? Păi ne-a șoptit o păsărică vietnameză cu cioc la ceafă și un ochi de sticlă că erau profiturile din contrabanda cu GPL rusesc adus în porturile maritime românești cu acte de provenință Turcia (a se vedea câteva paragrafe de mai sus). Care era destinația sumelor confiscate? Destabilizarea Republicii Moldova. Și apropierea ei de, exact, Rusia. Adică se strângea banul la Chișinău. Și ăla de la Moscova, și ăla de la Istanbul.

            Și mai e o poveste interesantă. Băieții care veneau de la Istanbul au aterizat la Otopeni și au decolat de pe Otopeni. Și nimeni de la vamă n-a sesizat că umblau zeci de mii de dolari despletiți prin aeroport.

            Una peste alta s-au pus moldovenii pe ei foarte rapid imediat după aterizarea la Chișinău și au confiscat „62 de mii de ruble rusește, 3700 de euro și 1.111. 340 de dolari SUA, la fel au fost ridicate 128 de telefoane mobile.”

          „Aceste persoane care asigurau procesul de tranzitare sau transportare acestor sume financiare ( băieții cu banii ascunși asupra lor și nedeclarați nici la Chișinău, nici la București – nota redacției) în scopul grupării criminale beneficiau de o recompensă de la 300 la 500 de euro pentru serviciul care-l realiza.  O parte dintre persoane care au reușit să treacă inițial deja au transmis acelui colector care asigura procesul sub diferite forme: fie în anumite încăperi, Sor Moscovachiar în aeroport sau în mijloacele de transport într-un drum spre casă”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției conform sursei citate link aici .

               Mișto sau ce? Pupai-ar Putin pe guriță!

             Revenind după închiderea parantezei!

               Unde erau instituțiile noastre brave în tot acest timp?

               Dormeau bine de tot sau învârteau șprițul și șușaneaua. Și tot învârtind șprițul și șușaneaua erau și atunci când compania BAUM Online, companie care se ocupa cu jocurile de noroc făcea următoarele:

„În anul fiscal 2018, debitorul a realizat o cifra de afaceri de 698.041 lei, având o  pierdere neta de 5.186.800 lei.

  În anul fiscal 2019. debitorul a realizat o cifra de afaceri de 845.861 lei, având o  pierdere neta de 6.820.627 lei.

  În anul fiscal 2020, debitorul a realizat o cifra de afaceri de 3.019.873 lei, având o  pierdere neta de 5.323.62l lei.

  În anul fiscal 2021, debitorul a realizat o cifra de afaceri de 4.112.004 lei, având o  pierdere neta de 3.829.274 lei.

  În fine, în anul fiscal 2022, debitorul a realizat o cifra de afaceri de 4.873.686 lei,  având o pierdere neta de 4.025.924 lei.”

Bineînțeles, compania a ajuns în insolvență, mergând din rău, în mai rău, timp în care ANAF era la mare la șpriț.

Baum 1Baum 2Baum 3Baum 4

Și noi ne întrebăm unde sunt banii de înzestrarea armatei și pentru serviciile de informații!

Concluzie – atât președintele României, Klaus Iohannis, cât și prim-ministru Marcel Ciolacu și președintele senatului, Ionel Ciucă, au făcut niște promisiuni aliatului de peste ocean. Cu mâna pe inimă! Că în România va domni legea și ordinea și că armata va primi armamentul necesar, și serviciile de informații bugetele aferente bunei desfășurări a activității. Totodată au spus și că instituțiile vor funcționa la parametrii normali pentru a combate corupția, contrabanda și infracțiunile economice. Tot ei au spus că vor rezolva și problema rețelelor transfrontaliere care încearcă să distrugă România din punct de vedere economic – frățiile arabe combinate cu offshore-uri cu acționariat fantomă, rețelele rusești de crimă organizată și rețelele de contrabandiști.

Rezultatele sunt aproape nule deși , MARE ATENȚIE,  toate serviciile de informații – SRI, SIE, DGIA, DGA, DNA, DOS, DIPI au înaintat rapoarte, informări și documentări din care reiese corupția generalizată din vămi și incapacitatea ANAF de a-și face treaba.

Păi și noi ce să mai zicem? Ar mai fi ceva de zis?

Bonus!

La finalul conferinței de presă ținută în Coreea de Sud zilele acestea, un jurnalist român l-a întrebat pe Klaus Iohannis dacă i-a picat bine Rața Pekin pe care a mâncat-o la prânz. Acesta a replicat că nu era Rață Pekin ci Rață Seul. Apoi, făcând referire la activitatea ANAF și a Vămii a transmis, parafrazăm „Instituțiile Statului Român nu cunosc bancul cu rața? Vi-l spun eu – `raț` ai naibii cu frățiile voastre, treceți la treabă!”

 

#InformațiaBrașovului

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *