Prepararea Tortului cu Crema de Ciocolată
Pentru a obține un tort delicios, am decis să pregătesc blatul și cremele cu o zi înainte, având în vedere că cremele trebuie să stea la frigider câteva ore. Astfel, am ales să le prepar seara, lăsându-le să se răcească toată noaptea.
Blatul
Am utilizat o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 37/24 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Am început prin a separa albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri am adăugat un praf de sare, mixându-le bine până am obținut o spumă fermă. Ulterior, am încorporat zahărul și am continuat să mixez până am realizat o bezea stabilă.
Într-un alt recipient, am amestecat gălbenușurile cu uleiul, apoi le-am adăugat în compoziția de albușuri, amestecând cu grijă de jos în sus. La final, am integrat făina cernută și nuca prăjită și măcinată, continuând să amestec cu mișcări lente. Compoziția rezultată am transferat-o în tavă, nivelând-o uniform, apoi am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, lăsând-o pentru aproximativ 30 de minute. După ce am efectuat testul cu scobitoarea, am scos blatul din cuptor și l-am lăsat să se răcească.
Crema de Ciocolată Neagră
Am început să pregătesc crema de ciocolată neagră prin încălzirea laptelui, în timp ce am hidratat foile de gelatină în apă rece. Într-un castron, am așezat ciocolata și un praf de sare, apoi am turnat laptele fierbinte peste ele, am amestecat bine până am obținut o compoziție omogenă. După ce am scurs foile de gelatină, le-am încorporat în amestecul de ciocolată și am omogenizat totul. Am adăugat smântâna pentru frișcă și am blenduit compoziția timp de câteva minute. Am acoperit crema cu folie alimentară, lăsând-o la frigider peste noapte. A doua zi, am scos crema din frigider, am adăugat gemul de piersici și am mixat pentru 30-40 de secunde, obținând o cremă delicioasă.
Crema de Ciocolată Albă și Mascarpone
Pentru crema de ciocolată albă și mascarpone, am început prin a hidrata foile de gelatină în apă rece. Am bătut ușor 250 g de smântână pentru frișcă. Într-un castron de inox, am combinat două ouă cu gemul de caise și un praf de sare, omogenizând amestecul, apoi am adăugat ciocolata albă. Am plasat castronul pe baie de aburi, amestecând constant până când ciocolata s-a topit complet. După ce am scos castronul de pe baia de aburi, am adăugat foile de gelatină scurse și le-am încorporat în amestec. Am adăugat apoi smântâna bătută și am blenduit totul timp de câteva minute. Am acoperit crema cu folie alimentară și am lăsat-o la frigider până a doua zi. Atunci am adăugat mascarponele și am mixat din nou pentru 30-40 de secunde.
Asamblarea Tortului
Pentru asamblarea tortului, am așezat blatul pe un platou și l-am insiropat cu sirop de zmeură diluat cu apă. Am întins un strat de gem de caise, urmat de crema de ciocolată neagră (am păstrat o parte pentru decor). Am nivelat bine crema, apoi am adăugat pișcoturi înmuiate în sirop de zmeură. Peste acestea, am întins crema de ciocolată albă și mascarpone, nivelând din nou. La final, am ornat tortul cu crema de ciocolată neagră și flori din foi de napolitane, iar pe margini am așezat bombonele de ciocolată.