Prepararea Prăjiturii Răsturnate cu Pere
Prăjitura răsturnată cu pere este un desert delicios și aromat, ușor de realizat. Iată cum se prepară.
Ingrediente și Etape de Preparare
Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare, adăugând zahărul treptat, în 2-3 tranșe, până când compoziția devine tare, spumoasă și albicioasă. Apoi, incorporați zahărul vanilat, esența de lămâie și gălbenușurile. Adăugați făina treptat, amestecând ușor cu o spatulă pentru a menține aerul în compoziție.
Spălați bine perele și tăiați-le în jumătăți. Folosiți o linguriță sau un cuțit mic pentru a scoate semințele și părțile mai dure din mijlocul pereilor.
Aranjarea în Tavă
Puneți zahărul direct în tava pentru prăjitură, acoperită cu o foaie de copt, și adăugați câteva bucățele de unt din loc în loc. Așezați perele cu fața în jos, apoi turnați aluatul peste acestea, întinzându-l uniform pe toată suprafața tăvii. Pentru a ajuta aluatul să pătrundă între pere, puteți scutura ușor tava.
Coacerea Prăjiturii
Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute, verificând cu o scobitoare dacă este coaptă. După ce prăjitura s-a copt, lăsați-o să se răcească puțin, apoi răsturnați-o cu grijă pe un platou, astfel încât perele caramelizate să fie deasupra.
Servire
Prăjitura răsturnată cu pere se servește caldă sau la temperatura camerei, fiind un desert perfect pentru orice ocazie. Poftă bună!