Tartă rustică cu roșii și cașcaval

tarta rustica cu rosii si cascaval 66e301140bed2

Tarta Rustică cu Roșii și Cașcaval: Rețeta Verii

Rețeta pe care o voi prezenta este tarta cu roșii, un preparat pe care l-am gătit de nenumărate ori, datorită roșiilor delicioase din grădina bunicii. Anul acesta, abundanța de roșii m-a inspirat să creez diverse variante de tarte, iar aceasta a devenit preferata noastră. Este delicioasă servită rece, dimineața, alături de un pahar de iaurt, oferindu-mi o senzație de răsfăț autentic.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 150 gr unt
  • 1 ou bătut
  • 230 gr făină
  • 3 linguri apă rece
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 100 gr cremă de brânză
  • 1 lingură parmezan ras
  • 100 gr cașcaval
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • Roșii de diferite mărimi și culori
  • Oregano
  • Semințe de susan
  • 1 gălbenuș cu 2 linguri lapte pentru uns

Porții

Rețeta este suficientă pentru 6 porții.

Timp de preparare

Timpul estimat pentru preparare este de sub 90 de minute.

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Începeți prin a tăia untul rece în cuburi și a-l plasa într-un bol. Adăugați oul bătut, jumătate din făină și un praf de sare. Frământați ingredientele până se omogenizează. Apoi, adăugați restul de făină și continuați să frământați. La final, incorporați apa rece până obțineți un aluat uniform.

Continuarea rețetei va include pregătirea umpluturii și asamblarea tartei, care va transforma ingredientele de bază într-un preparat delicios și aromat. Această tartă este perfectă pentru zilele de vară, fiind o modalitate excelentă de a savura roșiile proaspete.

Rețetă de tartă rustică cu roșii și cașcaval

Pentru a începe, este necesar să obțineți un aluat omogen. După ce ați realizat aluatul, înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la rece timp de 30 de minute.

Umplutura

Începeți prin a spăla roșiile, apoi tăiați-le în felii rondele, iar roșiile cherry în jumătăți. Așezați feliile pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de zeamă. Tăiați mărunt pătrunjelul verde și dați cașcavalul pe răzătoarea mare.

Asamblarea tartei

După ce aluatul a stat la rece, scoateți-l și, pe o bucată de hârtie de copt, întindeți-l într-o foaie dreptunghiulară, dar nu foarte subțire. Ungeți foaia cu cremă de brânză, lăsând marginile puțin libere. Presărați pătrunjelul verde, parmezanul și apoi cașcavalul ras. Așezați feliile de roșii deasupra și presărați oregano.

Aduceți marginile libere ale aluatului spre interior, ușor peste roșii. Amestecați un gălbenuș de ou cu lapte și ungeți marginile tartei, apoi presărați susan.

Coacerea

Introduceți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute, iar apoi încă 15 minute cu ventilare. Odată ce tarta este gata, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o servi.

Poftă bună!