Prepararea aluatului
Într-un bol mic, dizolvă drojdia în laptele cald și adaugă o linguriță de zahăr. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când devine spumos.
Într-un bol mare, combină făina, zahărul rămas și un praf de sare. Adaugă amestecul de drojdie, oul și untul topit. Frământă aluatul până devine elastic și neted, aproximativ 10 minute. Dacă este necesar, poți adăuga puțină făină suplimentară.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1-1,5 ore, până când își dublează volumul.
Prepararea umpluturii
Într-un bol mic, amestecă zahărul brun cu scorțișoara. Întinde untul moale peste aluatul întins în formă de dreptunghi.
Asamblarea
După ce aluatul a crescut, întinde-l într-o formă dreptunghiulară de aproximativ 1 cm grosime. Întinde untul moale pe întreaga suprafață a aluatului, apoi presară uniform amestecul de zahăr brun și scorțișoară.
Rulează aluatul strâns, începând de la o margine lungă. Taie rulouri de aproximativ 2-3 cm grosime și așază-le într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt. Acoperă tava cu un prosop și lasă rulourile să mai crească timp de 30 de minute.
Coacerea
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace rulourile timp de 20-25 de minute, până când devin aurii pe deasupra.
Prepararea glazurii (opțional)
Amestecă crema de brânză cu untul la temperatura camerei, zahărul pudră și esența de vanilie până obții o compoziție cremoasă și omogenă. Întinde glazura peste rulourile calde.
Servire
Lasă rulourile să se răcească ușor, apoi aplică glazura și servește-le.