Chiftele gratinate în sos de roșii – Un preparat delicios și rapid

chiftele cu sos de rosii gratinate mancarea savuroasa si rapida 66fbfc13c9cb6

Cum se prepară chiftele cu sos de roșii gratinate

Chiftelele se prepară simplu și rapid, având un gust savuros. Începeți prin a curăța ceapa verde și usturoiul, pe care le veți tăia în rondele. Curățați cartoful și morcovul, tăiați-le în bucăți și tocați-le în robotul de bucătărie. Tăiați mărunt pătrunjelul și mărarul.

Într-un bol, adăugați carnea tocată și amestecați cu ceapa, usturoiul, cartoful, morcovul și verdeața tocată. Omogenizați bine amestecul, apoi adăugați un ou, sare, piper și un amestec de legume uscate. Amestecați din nou până când compoziția devine uniformă.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și formați chiftele de dimensiuni potrivite din compoziția obținută, așezându-le una lângă alta în tavă. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute. După ce s-au copt, scoateți-le din cuptor.

Prepararea sosului de roșii

În timp ce chiftelele se coc, pregătiți sosul de roșii. Tăiați ceapa curățată mărunt și usturoiul în rondele. Încingeți uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa și usturoiul, și le căliți la foc mic timp de 2 minute. Apoi, adăugați apă și lăsați să fiarbă până când lichidul aproape se evaporă.

Incorporați pasata de roșii, adăugați sare, piper, boia dulce, foi de dafin și cimbru uscat. Adăugați și sosul dulce-picant, amestecați și lăsați să fiarbă timp de 5-7 minute. După ce sosul este gata, închideți focul și lăsați-l deoparte.

Finalizarea preparatului

Așezați chiftelele coapte într-o tavă mai mică sau într-un vas de ceramică, turnând sosul uniform peste ele. Răzuiți cașcavalul pe o răzătoare mare și presărați-l deasupra chiftelelor. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute, până când cașcavalul se topește și devine rumen.

După ce au fost scoase din cuptor, lăsați chiftelele să se răcească timp de 5 minute, apoi sunt gata de servire. Poftă bună!