Pești prăjiți de culoare roșie

peste rosubiban rosu prajit 673b01637a771

Rețetă: Pește roșu prăjit

Număr porții: 2

Timp de preparare: sub 30 de minute

Ingrediente

  • Pește roșu (biban roșu)
  • Sare
  • Piper
  • Făină de grâu
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  1. Curățați peștele de solzi.
  2. Spălați-l bine sub apă rece.
  3. Usucați-l cu prosoape de bucătărie.
  4. Presărați sare și piper după gust.
  5. Puneți făina de grâu într-o farfurie și adăugați un praf de sare.
  6. Treceti peștele prin făină, acoperindu-l uniform.
  7. Încălziți uleiul într-o tigaie pe flacără medie.
  8. Când uleiul este bine încins, adăugați peștele cu pielea în jos, apăsându-l ușor cu o furculiță.
  9. Prăjiți peștele timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până devine auriu.

Servire

Serviți peștele prăjit cu mămăligă și un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt pentru o masă delicioasă. Poftă bună!