Rețetă: Pește roșu prăjit
Număr porții: 2
Timp de preparare: sub 30 de minute
Ingrediente
- Pește roșu (biban roșu)
- Sare
- Piper
- Făină de grâu
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
- Curățați peștele de solzi.
- Spălați-l bine sub apă rece.
- Usucați-l cu prosoape de bucătărie.
- Presărați sare și piper după gust.
- Puneți făina de grâu într-o farfurie și adăugați un praf de sare.
- Treceti peștele prin făină, acoperindu-l uniform.
- Încălziți uleiul într-o tigaie pe flacără medie.
- Când uleiul este bine încins, adăugați peștele cu pielea în jos, apăsându-l ușor cu o furculiță.
- Prăjiți peștele timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până devine auriu.
Servire
Serviți peștele prăjit cu mămăligă și un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt pentru o masă delicioasă. Poftă bună!