Ciolan de porc la cuptor cu bere – Rețeta delicioasă pentru ocazii festive

ciolan de porc cu bere la cuptor reteta savuroasa pentru sarbatori 674dc06dd64b2

Prepararea Ciolanului de Porc cu Bere la Cuptor

Pentru a pregăti un delicios ciolan de porc cu bere, începe prin a cresta carnea. Așază ciolanul într-o tavă de copt și stropește-l cu puțin ulei. Condimentează-l uniform pe toate părțile cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei și cimbru uscat. Asigură-te că ungi bine carnea, astfel încât condimentele să pătrundă inclusiv în crestături.

Curăță și taie ceapa și morcovul în bucăți mari, pe care le vei așeza în tavă, lângă ciolan. Adaugă câțiva căței de usturoi, pe care îi poți presa ușor cu lama cuțitului. Stropește legumele cu puțin ulei, apoi toarnă berea în tavă, peste toate ingredientele. Condimentează legumele cu sare, piper și boia pentru a le da un plus de aromă.

Acoperă tava cu o hârtie de copt, urmată de folie de aluminiu, asigurându-te că este bine sigilată. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și las-o să coacă timp de aproximativ 2 ore și 30 de minute.

După acest interval, scoate tava din cuptor și îndepărtează cu grijă folia de aluminiu și hârtia de copt. Pune din nou tava în cuptor, de data aceasta la 200 de grade Celsius, pentru 20 de minute, astfel încât ciolanul să se rumenească și să capete o crustă crocantă.

După ce s-a rumenit, scoate ciolanul cu atenție pe un platou. Strecoară zeama din tavă într-o cratiță și pasează ușor legumele. Aduce sosul la fierbere. Amestecă amidonul cu puțină apă și adaugă-l în sos, lăsând să fiarbă până când se leagă și capătă consistență.

Servește ciolanul alături de sosul delicios preparat. Acesta este un preparat extraordinar de gustos, aromat și fraged, perfect pentru sărbători.