Cum se prepară Prăjitura Raffaello – Desert însiropat și delicios
Începe prin a tapeta o tavă de dimensiuni 20 x 30 cm cu hârtie de copt. Apoi, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol, sparge cele patru ouă, adaugă un praf de sare și zahărul, apoi mixează bine până când compoziția își dublează volumul.
Amestecă făina cu praful de copt și, ulterior, adaugă uleiul și laptele. Mixează bine până când obții o compoziție omogenă. Incorporează fulgii de cocos, amestecând pentru a-i distribui uniform, apoi toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute sau până când trece proba cu scobitoarea.
După ce s-a coace, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit timp de 10-15 minute. Apoi, răstoarn-o și taie-o în cuburi de dimensiuni potrivite.
Prepară un amestec din lapte și lapte condensat, cu care vei însiropează prăjitura. Las-o să absoarbă siropul, apoi presară fulgi de nucă de cocos deasupra.
Prăjitura Raffaello este acum gata de servit, fiind foarte pufoasă, dulce și aromată.