Borș de spanac cu smântână – Simplu, sănătos și savuros

bors de spanac dres cu smantana usor sanatos si delicios 67ff54d34c943

Prepararea Borșului de Spanac Dres cu Smântână

Pentru a prepara un delicios borș de spanac dres cu smântână, începe prin a curăța și toca mărunt ceapa uscată și ceapa verde, precum și ardeiul gras. De asemenea, curăță și dă pe răzătoare morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel.

Într-o oală, încălzește puțin ulei. Adaugă legumele tocate pe măsură ce le pregătești și lasă-le la călit pentru câteva minute. Apoi, adaugă apă și lasă-le să fiarbă. Condimentează cu sare, după care adaugă bulionul și amestecă bine.

Între timp, curăță și spală spanacul, apoi taie-l în fâșii. După ce legumele au fiert, adaugă spanacul tăiat în oală. Toarnă borș după gust și lasă să fiarbă din nou. Ajustează gustul cu sare, dacă este necesar.

Într-un bol, pune 3 gălbenușuri și amestecă-le bine. Adaugă smântână peste gălbenușuri și omogenizează compoziția. Temperează amestecul de gălbenușuri adăugând câte un polonic din borșul fierbinte, apoi incorporează totul în oală.

La final, presară leuștean proaspăt deasupra. Borșul de spanac este acum gata pentru a fi servit, fiind atât gustos, cât și sănătos.