Crema din fistic

pasta de fistic 6805122e62499

Prepararea Cremei de Fistic

Primul pas în realizarea cremei de fistic este curățarea fisticului de coajă. După decojire, am cântărit fisticul, constatând că din 500 de grame am rămas cu 258 de grame. Am turnat apă clocotită peste fistic și l-am lăsat aproximativ 5-6 minute, după care am scurs apa și am început să îndepărtez coaja maronie.

Fisticul curățat a fost așezat pe o hârtie de copt, pe care am plasat-o în tava aragazului. L-am lăsat timp de o oră, apoi l-am introdus în cuptor pentru aproximativ 10 minute. După ce l-am scos, l-am lăsat să se răcească.

După răcire, am pus fisticul într-un robot de bucătărie și am început să-l mărunțesc până am obținut o pastă fină. La final, am adăugat laptele condensat și am continuat să mixez timp de 2-3 minute. Pasta obținută a fost pusă la frigider până a doua zi, când am pregătit crema.

Restul de pastă rămasă a fost păstrată într-un borcan, pentru a fi folosită ulterior la o combinație delicioasă de cremă de fistic și jeleu de zmeură.