Rețetă de Somon cu Legume la Cuptor
Prepararea unui somon cu legume la cuptor este o alegere rapidă, ușoară și delicioasă. Iată cum poți să-l prepari acasă.
Ingrediente și Pregătire
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Apoi, tapetează o tavă termorezistentă cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.
Adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline în tavă și așază fileurile de somon. Deasupra acestora, pune roșiile cherry, ardeiul gras tăiat în bastonașe, măslinele, o mână de capere și câțiva căței de usturoi.
Condimentare
Condimentează preparatul cu sare și adaugă un fir de rozmarin. Poți să folosești și alte condimente, în funcție de preferințele tale.
Coacerea
Taie o lămâie în felii și așază-le peste toate ingredientele din tavă. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de 15-20 de minute. Somonul este gata când devine opac și se rupe ușor cu furculița, iar roșiile sunt coapte și ușor caramelizate.
Servire
Servește somonul imediat, alături de o garnitură de orez sau o salată proaspătă.