Sibiul marchează un secol de filatelie și o sută de ani de la nașterea unui important colecționar

sibiul sarbatoreste 100 de ani de filatelie si centenarul unui mare colectionar 66e145e871c62

Expoziția Națională de Filatelie la Sibiu: 100 de ani de tradiție și omagiu pentru Mircea Țața

Expoziția națională organizată de Asociația filateliștilor sibieni a avut loc recent, marcând două evenimente importante: centenarul înființării Asociației filateliștilor sibieni „Timbrophilia”, fondată în martie 1924, și aniversarea decanului de vârstă al colecționarilor, dl. ec. Mircea Țața, care a împlinit 100 de ani.

Această expoziție a fost realizată în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA, Asociațiunea ASTRA, C.N. Poșta Română și Direcția Județeană de Poștă Sibiu, având patronajul Federației Filatelice Române. Vernisajul a adunat un public numeros, format din filateliști și iubitori ai acestui domeniu, care au venit să admire frumusețea timbrelor, cărților poștale și altor materiale prezentate de cei 64 de expozanți, pe peste 200 de panouri, la care s-au adăugat și 9 lucrări de literatură filatelică.

Printre materiale apreciate de colecționari s-au numărat un catalog, un plic special, o medalie, o insignă și diplome care atestă valoarea exponatelor. Deschiderea a fost marcată de un discurs al președintelui Asociației filateliștilor sibieni, dl. prof. Nicolae Salade, urmat de alocuțiuni din partea reprezentanților colaboratorilor. După un moment de reculegere dedicat filateliștilor care nu mai sunt printre noi, dl. prof. univ. Horia Barbu a prezentat cea mai recentă realizare a Asociației, cartea „Scurtă istorie a filateliei sibiene”, menită să celebreze activitatea și realizările filateliștilor din Sibiu de-a lungul celor 100 de ani de existență a asociației.

Toți cei prezenți s-au alăturat domnului Nicolae Salade în a-i transmite cele mai calde urări de sănătate, viață lungă și noi realizări dl. Mircea Țața, un mentor pentru multe generații de filateliști. Având în vedere valoarea și frumusețea exponatelor, expoziția va rămâne deschisă până în data de 20 septembrie 2024, datorită sprijinului acordat de conducerea Bibliotecii ASTRA.