Transplant reușit la Spitalul Județean de Urgență Oradea: „Fără contribuția lor, salvarea vieților nu ar fi realizabilă”

transplant cu succes la spitalul judetean de urgenta oradea fara gestul lor salvarea de vieti nu ar fi posibila 66e5997724af1

Operație de donare de organe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Echipa de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, alături de echipa de coordonare a unității medicale, a realizat recent o operație de prelevare de organe, posibilă datorită acordului familiei unei paciente în vârstă de 75 de ani, aflată în moarte cerebrală după un stop cardiorespirator.

Operația a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, când familia pacientei a decis să contribuie la salvarea altor vieți prin donarea organelor acesteia.

Colaborare exemplară a echipei medicale

Întregul proces a fost coordonat de echipa ATI, care include specialiști precum Dr. Pantiș Carmen – coordonator transplant, Dr. Negrău Marcel, Dr. Blaga Elena, Dr. Monica Filip, Dr. Mirt Simona, Dr. Pataki Ștefan, Dr. Sabău Tudorel Florian, Dr. Sije Ștefania, Dr. Popa Oana, Dr. Larisa Vărășteanu și un grup de 12 asistenți ATI. Acești profesioniști dedicati au muncit neobosit pentru a transforma suferința în speranță, promovând astfel mesajul „#DA pentru VIAȚĂ!”.

Sprijinul conducerii spitalului

Realizarea acestei operații nu ar fi fost posibilă fără sprijinul conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, care recunoaște importanța donării de organe ca un act ce salvează vieți. Spitalul a fost acreditat să efectueze proceduri de donare încă din 2013.

Performanțe remarcabile în donare

Grație competenței și angajamentului echipei ATI, spitalul reușește să identifice majoritatea cazurilor potențiale pentru donare, oferind astfel familiilor oportunitatea de a salva vieți. În anul precedent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a fost cel mai performant din țară în domeniul donării de organe.

Județul Bihor are o rată de donare de peste 30 de organe la un milion de locuitori, depășind media națională a Franței. Aceasta realizare subliniază importanța și impactul pozitiv al activității desfășurate de spital. În acest context, se aduce mulțumiri familiilor donatorilor, deoarece fără gestul lor nobil, salvarea de vieți prin transplant nu ar fi fost posibilă.