Desert cu mere și crustă crocantă

prajitura cu mere si crusta crocanta 67091cd418da6

Rețetă de prăjitură cu mere

Începem prin a bate ouăle, iar apoi curățăm merele și le tăiem în cubulețe, păstrând coaja. Următorul pas constă în amestecarea ingredientelor lichide în ordinea specificată, după care adăugăm făina și praful de copt. La final, incorporăm cubulețele de mere.

Compoziția obținută se toarnă într-o tavă mai adâncă, care a fost prealabil tapetată cu unt și făină sau acoperită cu o foaie de copt. Din 60 g de zahăr, făină și unt rece, pregătim un amestec sfărâmicios pe care îl presărăm deasupra aluatului relativ moale. Apoi, punem tava la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru o durată de 40-45 de minute.

Prăjitura este gata atunci când crusta devine aurie, iar pentru a verifica gradul de coacere, folosim o scobitoare.