Rețetă de
Pentru a pregăti o delicioasă dorada la cuptor, urmați acești pași simplii:
Ingrediente și pregătire
1. Începem prin a curăța dorada de solzi, intestine și urechi, apoi o spălăm temeinic.
2. Uscăm peștele cu ajutorul unor prosoape de bucătărie.
3. Preparăm un sos din ulei, sucul de la o jumătate de lămâie, verdeață tocată mărunt, rozmarin și usturoi zdrobit.
4. Crestează dorada, adaugă sare și piper după gust, apoi unge peștele pe toate părțile, inclusiv în interior, cu sosul pregătit.
5. Lăsăm dorada să se marineze timp de 30 de minute la frigider.
Gătirea doradei
6. Preîncălzim cuptorul la 180°C. Între timp, curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare pentru 20 de minute.
7. Tăiem roșiile cherry în jumătăți și ceapa în felii subțiri.
8. După ce a trecut timpul de marinare, scoatem dorada din frigider, o umplem cu felii subțiri de lămâie și așezăm lângă ea ceapa, roșiile cherry și câteva crenguțe de busuioc și rozmarin.
9. Acoperim peștele cu folie de aluminiu și îl introducem la cuptor pentru 30 de minute.
10. După acest timp, îndepărtăm folia, adăugăm cartofii presărați cu boia de ardei dulce și lăsăm la cuptor încă 10-15 minute, până când totul devine rumen și sosul din tavă scade.
Servire
11. Servim dorada la cuptor alături de mujdei de usturoi, mămăligă sau orice altă garnitură preferată. Este un preparat delicios!
Poftă bună!