Cum se prepară Checul cu pui și cașcaval în bacon
Pentru a prepara un aperitiv delicios, începeți prin a spăla pieptul de pui și a-l usca bine. Tăiați-l în felii subțiri, aproximativ de dimensiunea palmei unui copil, și condimentați-l cu sare, piper și boia dulce.
Răzuiți cașcavalul pe răzătoarea mare. Bateți ouăle spumă, adăugând sare, piper și puțin busuioc uscat. Puneți făina pe o farfurie pentru a fi utilizată ulterior.
Așezați feliile de bacon, una lângă alta, într-o tavă de chec de dimensiuni 12/25 cm, preferabil după ce ați așezat hârtie de copt. Asigurați-vă că feliile de bacon depășesc marginile tavii.
Împărțiți bucățile de pui în trei porții pentru a crea trei straturi. Luați câte o bucată, treceți-o prin făină, apoi prin ou bătut și așezați-o în tavă, una lângă alta, formând un strat uniform. Adăugați felii de șuncă și presărați jumătate din cașcavalul ras. Repetați procesul cu încă o porție de pui, urmată de șuncă și restul de cașcaval. La final, așezați ultimele bucăți de pui, trecute și ele prin făină și ou.
În oul rămas, adăugați o lingură de smântână, amestecați bine și turnați compoziția uniform deasupra. Aduceți baconul care depășește tava peste chec, astfel încât să acoperiți complet preparatul.
Acoperiți cu staniol și introduceți tava în cuptorul preîncins la 180 de grade pentru 50 de minute. După acest interval, îndepărtați staniolul și lăsați checul să se rumenească timp de 10 minute, folosind funcția grill, dacă este disponibilă; în caz contrar, lăsați-l timp de 15 minute.
Când este gata, scoateți checul din cuptor. Dacă a lăsat zeamă, scurgeți-o în timp ce este încă fierbinte. Lăsați-l să se răcească, apoi dați-l la frigider peste noapte. Porționați și serviți. Este un aperitiv deosebit de gustos! Poftă bună!