Spectacol remarcabil cu coruri de la cinci școli din Sibiu, în cadrul concertului de colinde „Am vorbit cu vestea bună”

spectacol deosebit cu coruri de la 5 scoli din sibiu la concertul de colinde am vorbit cu vestea buna foto 6751751ca2f9a

Concert de colinde tradiționale la Sibiu

Mitropolia Ardealului, împreună cu Organizația Tinerilor din Sibiu și Cantus Mundi, a organizat un eveniment dedicat sărbătorii Crăciunului, având ca temă frumusețea colindelor tradiționale. Concertul, intitulat „Am vorbit cu vestea bună”, a avut loc miercuri, 4 decembrie 2024, la Casa Armatei din Sibiu, începând cu ora 18:00. La acest eveniment au participat peste 400 de persoane și a fost parte integrantă a manifestărilor culturale dedicate Zilelor Șaguniene.

Deschiderea evenimentului a fost realizată de Alina Prichici, vicepreședinta Organizației Tinerilor din Sibiu, care a subliniat importanța tradiției colindatului. Ea a afirmat: „Un singur lucru ne propunem la sfârșitul acestui concert – să-L naștem pe Hristos în inimile voastre, prin a face dintr-însele locaș al bucuriei”.

Participarea corurilor de copii

Programul artistic a început cu interpretările corurilor de copii din Sibiu, organizate sub egida Cantus Mundi, un program care reunește coruri de tineret din întreaga țară și din diaspora. Acest program, derulat de Corul Madrigal, promovează integrarea socială prin muzică de peste un deceniu.

Printre corurile participante s-au numărat:

  • Corul Școlii Gimnaziale N. Iorga Sibiu, dirijat de Simona Manea;
  • Corul „Din Suflet de Copil” de la Școala Gimnazială Nr. 8, dirijat de Marcu Iulia;
  • Corul „Prietenii Muzicii” de la Școala Gimnazială Nr. 13, dirijat de Mirela Surugiu;
  • Corul „Albinuțelor” de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 33, dirijat de Adelina Ștef.

Corurile Cantus Mundi au fost coordonate de Roxana Zaharia, care se ocupă de activitățile programului în zonă.

Colinde din diferite zone etnografice

În continuare, tinerii membri ai Organizației Tinerilor din Sibiu, coordonați de profesoara Carmen Jinariu, au prezentat colinde tradiționale din diverse regiuni ale țării. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de prezența familiei prof. Dumitru și Paraschiva Cîmpean din Gura-Râului, care au împărtășit bucuria Nașterii.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment emoționant, când toți cei prezenți, alături de cetele de colindători, au cântat împreună colindul „Trei păstori”, celebrând astfel spiritul Crăciunului.