Tort cu cremă de portocale, ciocolată și ananas

tort cu crema de portocale ciocolata si ananas 67705b6685fbc

Tort cu cremă de portocale, ciocolată și ananas

Număr de porții: 14

Timp de preparare: peste 120 de minute

Mod de preparare

Pregătirea tortului începe cu realizarea cremei de ciocolată, care este, de fapt, un ganache. Este recomandat să o pregătiți seara, pentru a o lăsa la frigider până a doua zi. Rupeți ciocolata în bucăți mici și puneți-o într-un bol. Într-o cratiță, încălziți frișca și, când aceasta începe să fiarbă, turnați-o peste ciocolată. Amestecați bine până când ciocolata se topește complet și obțineți o cremă lucioasă. Lăsați amestecul timp de 30 de minute la temperatura camerei, apoi dați-l la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte. Înainte de utilizare, scoateți-l din frigider și mixați-l până devine spumos. La final, adăugați coaja rasă de portocală.

Prepararea blatului

Separati ouăle și mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă. Adăugați zahărul și continuați să mixați până obțineți o bezea lucioasă. Într-un alt bol, mixați gălbenușurile cu uleiul, laptele și smântâna. Adăugați vanilia, praful de copt și aproximativ 8 linguri de făină. Încorporați albușurile în compoziția anterioară, adăugând și restul de făină, amestecând ușor cu o spatulă. Împărțiți compoziția în 3 boluri egale.

Tapetați fundul unei tăvi cu unt și hârtie de copt, de 24 cm. Turnați prima porție de compoziție, nivelați-o și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, lăsând să coacă timp de 10-12 minute, până când blatul este copt. Repetați procedura cu celelalte două porții de compoziție, lăsându-le să se răcească ulterior.

Prepararea cremei de portocale

Într-o cratiță, amestecați laptele cu siropul de portocale și zahărul. Adăugați amidonul și amestecați până se dizolvă, apoi puneți cratița pe foc. Fierbeți crema la foc mic până se îngroașă, apoi adăugați untul și amestecați până se topește complet. Acoperiți crema și lăsați-o să se răcească. Odată răcită, mixați-o timp de 1 minut, apoi adăugați crema de brânză și coaja rasă de portocală, continuând să mixați până obțineți o cremă aerată.

Prepararea jeleului de ananas

Scurgeți zeama de compotul de ananas și mixați ananasul într-un robot de bucătărie. Răsturnați-l într-o cratiță și adăugați amidonul, amestecând bine. Puneți cratița pe foc și fierbeți până se îngroașă, după care lăsați-o să se răcească timp de 3-4 minute.

Asamblați tortul prin a răsturna jeleul de ananas pe una dintre foile de blat, nivelându-l și lăsându-l să se răcească, eventual în frigider pentru o răcire mai rapidă. Într-o cană, amestecați puțin sirop de portocale cu sucul rămas din compot. Așezați prima foaie de blat pe un platou și înfășurați-o cu un inel detașabil. Siropati-o puțin cu amestecul pregătit, adăugați crema de portocale și nivelați-o. Așezați foaia de blat cu jeleul de ananas cu partea de jeleu în sus, iar deasupra adăugați crema de ciocolată, nivelând-o ușor. Așezați a treia foaie de blat și siropati-o.

Acoperiți tortul și lăsați-l la rece timp de 4-5 ore sau peste noapte pentru a se întări.

Rețetă de Tort cu Cremă de Portocale, Ciocolată și Ananas

După ce ați lăsat tortul la răcit, îndepărtați inelul de la formă.

Într-un bol, combinați frișca rece cu crema de brânză și zahărul pudră, amestecându-le până obțineți o consistență spumoasă. Folosiți acest amestec pentru a îmbrăca tortul.

Dacă doriți să realizați o bordură de ciocolată, este necesară o foaie de transfer cu model. Topiți 100 de grame de ciocolată cu lapte folosind metoda bain-marie. După ce ați topit ciocolata, lăsați-o deoparte timp de 2-3 minute pentru a se răci puțin.

Decupați o fâșie din folia cu model, în funcție de cât de înaltă doriți să fie bordura. Aplicați ciocolata topită pe fâșia de folie și întindeți-o uniform cu o spatulă, formând un strat cât mai subțire.

Lasati bordura să se întărească puțin, apoi așezați-o pe marginea tortului, asigurându-vă că este bine lipită, cu partea de ciocolată orientată spre interior. Puneți tortul la frigider pentru 1-2 ore.

După ce timpul a trecut, îndepărtați cu grijă folia de pe exterior, lăsând astfel bordura de ciocolată cu model. Decorați tortul după preferințele voastre!

Poftă bună!