Păstrăv la cuptor cu legume – Rețetă ușoară și delicioasă

pastrav la cuptor cu vegetale reteta simpla si savuroasa 67a1c63ef1e34

Cum se prepară păstrăv la cuptor cu legume

Pregătirea păstrăvului începe prin curățarea acestuia de solzi și intestine. După această etapă, peștele se asezonează cu sare și se lasă să stea la rece timp de aproximativ 10 minute.

În paralel, se curăță și se taie grosier legumele: prazul, ardeiul kapia, apio și ceapa verde. Lămâile și ridichile se spală bine și se taie în rondele, iar usturoiul se zdrobește cu tot cu coajă.

Într-o tavă acoperită cu hârtie de pergament, se așază păstrăvul pregătit, care se unge cu ulei de măsline și se asezonează cu condimente specifice pentru pește. În interiorul păstrăvului se introduc felii de lămâie, iar restul feliilor se aranjează sub pește.

Legumele pregătite – prazul, apio, ardeiul kapia, ceapa verde, roșiile cherry, usturoiul zdrobit și feliile de ridichi – se așază în jurul păstrăvului. Tava se acoperă cu o foaie de pergament și se introduce în cuptorul preîncins la 250 de grade, lăsându-se la gătit timp de 10 minute. Apoi, foaia de pergament se îndepărtează, iar peștele se lasă în continuare la cuptor pentru încă 10 minute, la 200 de grade.

Păstrăvul se servește alături de legumele coapte, fie ca atare, fie cu garnitura preferată. Acest preparat este ideal pentru o masă sănătoasă și delicioasă.

Poftă bună!