Ștrudel de post cu ciuperci – Crocant și delicios

strudel de post cu ciuperci crocant si savuros 67cefa0176a76

Rețetă de Ștrudel de Post cu Ciuperci – Crocant și Savuros

Prepararea unui delicios ștrudel de post cu ciuperci este simplă și rapidă. Iată cum poți să-l faci acasă.

Ingrediente și Preparare

Începe prin a tapeta tava de aragaz cu hârtie de copt. Curăță și toacă mărunt ceapa, iar ciupercile taie-le în cubulețe. De asemenea, toacă fin 2-3 căței de usturoi.

Într-o tigaie, încinge puțin ulei și adaugă ceapa pentru a o rumeni. Las-o să se înmoaie, apoi adaugă usturoiul tocat. După ce ceapa devine translucidă, adaugă ciupercile tăiate. Condimentează cu sare, piper și cimbru. Gătește amestecul până când apa lăsată de ciuperci scade. Odată ce ciupercile sunt bine călite, oprește focul și lasă umplutura să se răcească.

Asamblarea Ștrudelului

Unge cu ulei 5 foi de plăcintă și suprapune-le pentru a forma baza ștrudelului. Întinde umplutura de ciuperci uniform pe întreaga suprafață a foilor, apoi rulează-le strâns și sigilează capetele. Așază ștrudelul în tavă, unge-l cu puțin ulei și presară semințe de susan deasupra.

Coacerea

Coace ștrudelul în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 35-40 de minute, sau până când devine rumen și crocant.

Servire

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ștrudelul cu ciuperci să se răcească puțin. Poți să-l porționezi după ce s-a răcit complet. Acest preparat se potrivește de minune alături de o salată de rucola sau după preferințe.

Bucură-te de o masă delicioasă!