Cheesecake cu dovleac și mascarpone – O delicatesă rafinată și parfumată

cheesecake cu dovleac si mascarpone deliciu fin si aromat 67d81bf64d8ab

Prepararea Cheesecake-ului cu Dovleac și Mascarpone

Pentru a prepara un cheesecake delicios cu dovleac și mascarpone, începe prin a tăia dovleacul în felii și a-l coace la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute. După coacere, lasă dovleacul să se răcească complet, apoi curăță-l de coajă și scurge zeama. Folosește un blender pentru a pasa pulpa de dovleac până obții un piure fin.

Pregătirea Blatului

Continuă cu pregătirea blatului pentru cheesecake. Pune biscuiții în blender și mixează-i câteva secunde până devin o compoziție nisipoasă. Procedează la fel și cu nucile. Adaugă apoi untul topit și amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Toarnă amestecul într-o tavă cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt, și presează-l cu un pahar pentru a crea un blat compact.

Prepararea Umpluturii

Într-un bol încăpător, adaugă crema de brânză și zahărul, apoi mixează-le împreună. Incorporează ouăle câte unul, amestecând foarte bine după fiecare. Apoi, adaugă piureul de dovleac, amidonul, scorțișoara și esența de portocală, amestecând din nou până se omogenizează compoziția.

Coacerea Cheesecake-ului

Toarnă umplutura peste blatul din tavă și introdu cheesecake-ul în cuptorul preîncins la 170 de grade Celsius, lăsându-l să coacă timp de 60-70 de minute, până când devine auriu și ferm. După coacere, lasă cheesecake-ul să se răcească complet, timp de cel puțin 2-3 ore, înainte de a-l tăia.

Decorarea și Recomandări

Decorează cheesecake-ul după bunul plac, folosindu-ți imaginația. Ca sugestii pentru deserturi de toamnă, îți recomandăm și rețeta de chec cu dovleac și nuci, foarte aromat, sau gogoșile cu dovleac. De asemenea, încearcă și plăcintele de post cu dovleac pentru o variantă delicioasă.