Cum se prepară Checul cu lămâie și mac
Pentru a prepara acest delicios chec cu lămâie și mac, începe prin a tapeta o tavă de chec cu hârtie de copt. Apoi, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol, sparge ouăle și adaugă un praf de sare, împreună cu zahărul. Mixează ingredientele până obții o spumă care își dublează volumul. Continuă prin a adăuga esența de vanilie, coaja și sucul de lămâie, precum și untul topit. Amestecă din nou pentru a combina bine ingredientele.
Urmează să încorporezi făina și praful de copt în compoziție. Odată ce acestea sunt bine amestecate, adaugă semințele de mac și omogenizează cu ajutorul unei spatule.
Toarnă aluatul obținut în tava de copt pregătită anterior. Apoi, coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute sau până când trece proba scobitorii.
După ce checul este copt, scoate tava din cuptor și lasă-l să se răcească puțin. Apoi, transferă-l pe un grătar de bucătărie pentru a se răci complet.
În final, pudrează-l cu zahăr și savurează-l cu plăcere. Acest chec este foarte aromat, pufos și delicios.